Ilmajooga Liina Kannattaa Valita Huolella

post thumb
by Saara/ on 16 Feb 2022

Ilmajooga Liina Kannattaa Valita Huolella

​Ilmajooga on ihana ja tehokas yhdistelmä joogaa ja ilma-akrobatiaa. Se ei kuitenkaan vaadi minkäänlaisia erityistaitoja, vaan kuka tahansa innostunut voi aloittaa lajin. Olennainen varuste ilmajoogassa on ilmajooga liina, katosta roikkuva silkkiliina, joka luo liikkeisiin tukea keventämällä nivelten kuormitusta. Osa harjoituksista tehdään osittain liinan varassa. Muukin keho saa tukea ja selkäranka saa osakseen lempeää sekä määrätietoista venytystä.

Tukena ilmajooga liina

Ilmajoogaliinan avulla pystyvät tekemään liikkeitä pää alaspäin nekin, joiden taidot tai uskallus eivät muuten tähän riitä. Tällaiset harjoitukset vapauttavat jumeja niska-hartiaseudulta. Ilmajoogakangas on mahdollista kiinnittää kattoon joko yhdestä tai kahdesta kohdasta. Se, kumman tavan valitsee, on makuasia. Kokeilemalla selviää, kumpi tapa tuntuu tukevan enemmän omia liikkeitä.
Jooga on paitsi tehokas, myös armollinen laji. Sen monista suuntauksista löytyy jokaiselle sopiva. Ydinsääntö onkin, jos jokin liike sattuu tai tuntuu liian epämukavalta, sitä ei kannata tehdä, vaan miettiä, mikä tuntuu itsestä kyllin hyvältä. Googlettamalla paikkakunnan nimellä esimerkiksi ilmajooga Tampere löydät sinua lähinnä olevien joogaharrastusmahdollisuuksien tiedot.

Hengitä oikein ja syvään

Ensikertalaisen kannattaa aloittaa ilmajooga aloittelijoille suunnatuilta tunneilta. Paitsi liikkeitä, siellä oppii myös hengityksen saloja. Oikea hengitys onkin yksi joogan peruspilareista. Ilmajoogassa liina auttaa myös hengittämisessä, vaikka ajatus äkkseltään saattaa tuntua yllättävältä. Liina esimerkiksi hieroo kylkikoria, jolloin hengitys helpottuu ja aukeaa uudella tavalla.