Joogan Vaikutukset Ulottuvat Kehoon Ja Mieleen

post thumb
by Saara/ on 13 Apr 2022

Joogan Vaikutukset Ulottuvat Kehoon Ja Mieleen

Joogaa on harjoitettu vuosituhansia eikä suotta. Joogasuuntauksia on monia, samoin vaihtoehtoja suuntauksien sisällä. Näitä kaikkia yhdistää kuitenkin sama lopputulos eli fyysisesti ja henkisesti paremmin voiva yksilö. Joogan vaikutukset on todistettu myös tieteellisesti. Yksi joogakerta ei mullista kaikkea, mutta jo se antaa osviittaa siitä, kuinka joogan avulla löydetty mielen- ja kehon rauha on mahdollista saavuttaa sekä laajentaa koskemaan koko elämää.

Joogan vaikutukset kehoon ovat monipuolisia

Joogan fyysiset vaikutukset ovat lukuisat. Sen on todettu muun muassa parantavan unen laatua, auttavan selkäkivuissa, rentouttavan kroppaa kokonaisvaltaisesti, kehittävän kehonhallintaa, vähentävät tulehduksia ja allergioita sekä lievittävän vaihdevuosioireita. Myös painonhallinnassa ja terveellisen painon ylläpitämisessä jooga on erinomainen apuväline. Monet joogan myönteisistä vaikutuksista ovat vaikeasti yksilöitävissä ja moni joogaaja kiteyttääkin ne toteamalla, että joogan ansiosta omassa kropassa on huomattavasti parempi olla.

Fyysisten vaikutusten lisäksi joogalla on lukuisia vaikutuksia psyykkiseen puoleen. Jooga rauhoittaa liian levottomina vilistäviä ajatuksia ja vähentää stressiä. Se parantaa keskittymiskykyä sekä opettaa olemaan läsnä tässä ja nyt. Jopa ahdistus- ja masennusoireet saattavat lievittyä joogan avulla. Joogalajien välillä ei ole suuria eroja vaikutuksissa, vaan enemmän merkitse harjoittelun säännöllisyys. Jos haluat kokeilla jotakin uutta, valitse vaikka ilmajooga Tampere tai hotjooga.

Jooga ei ole suorittamista

Joogaa ei tarvitse suorittaa otsa hiessä sen myönteisistä vaikutuksista nauttiakseen. Päin vastoin jooga opettaa olemaan armollinen itselleen ja tekemään liikkeet omassa tahdissaan kurinalaisesti, mutta omia tuntemuksiaan ja hengitystään kuunnellen. Joogan voi ajatella olevan työkalu kokonaisvaltaisen paremman olon saavuttamiseksi, ei uusi rasite ennestäänkin suoristuskeskeisessä elämässä.